Det var så här det började…

Soul Train Stockholm startade 2010 på Nalen.

Syftet var att ge alla som inte kände sig välkomna på Stureplans nattklubbar ett eget forum. Då musiken som Soul Train står för till stor del är ursprunget till all musik som görs idag, kändes det rätt att både ge musiken ett forum och skapa en klubb för de som från början byggde klubblivet i Stockholm. Men också för alla de yngre som älskar den klassiska dansmusiken.

Allt började dock långt tidigare än så…

Våra DJ:s och grundare, René Disteli Hedemyr och Anders Müller, började spela skivor när discon föddes runt 1973-74, då som väldigt unga tonåringar på Stockholms ungdomsgårdar och skolfester.

Sensommaren 1978 körde två VW-bubblor upp på Sturegatan 10-12 och ur klev René och Anders ur varsin bil. De kände igen varandra från den ikoniska skivbutiken Wolfies på Gamla Brogatan.

– Jag börjar här ikväll, sa René och pekade på skylten där det stod Tramps.

– Jag börjar här, sa Anders och pekade på Phonograph-skylten, vägg i vägg.

Från den dagen har dom varit vänner och delat musikintresset och känslan för att ha ett fullt dansgolv.

1980 skapade de tillsammans med initiativtagaren Sergio Sartori klubben Garage, som blev något helt nytt i Stockholms nattklubbsliv.

I december 2009 ringde Anders upp René och ville diskutera en idé, ur den diskussionen föddes konceptet Soul Train och den 27:e Mars 2010 hade Soul Train premiär på Nalen. Då som ett nattklubbsevent där man betalade entré.

Efter 10 utsålda event på Nalen gick Soul Train vidare, och 2011 uppfann vi AW-konceptet med tidig dans.

Premiären på Hasselbacken 2011 drog 1500 personer som var dansade överallt i trädgården och i baren.

2012 flyttade Soul Train in på Café Opera och succén blev enorm.

Varje fredag i snart åtta år har det varit fullt på dansgolvet när våra DJ’s Disteli & Müller skapar en härlig mix byggd på Soul, Funk, Disco & RnB från 1970 fram till idag.

Allt för att skapa en underbar stämning på ett fullt dansgolv.

I Augusti 2019 har fenomenet Soul Train genomfört över 430 event, gjort 19 utsålda Soul Train Cruise med Birka och har över 37.000 följare på Facebook i hela landet.

René Disteli Hedemyr
René Disteli HedemyrDJ & Grundare
René började sin bana som DJ 1973 på ungdomsgårdar i västerort och två år senare, 1975, fick René sin chans att ta sig in som DJ i klubblivet i city via klubben Fasching.

René har därefter spelat på klubbar som Tramps, Daily News Café, Patricia, Bat Club mm. och 1986 startade han tillsammans med bl.a. Denniz Pop och StoneBridge DJ-kollektivet SweMix, som anses var grunden till det Svenska musikundret.

René var även först att överge den föråldrade vinylen för nya tekniker, och han har alltid varit en ledande person för utvecklandet av DJ-yrket mot nya höjder med sin otroliga förmåga för mixning.

Under åren som gått har René spelat på mängder av klubbar tills han 1997 valde att gå vidare mot nya utmaningar inom grafik/filmproduktion och driver idag Nordens mest innovativa varumärkesstudio: Twenty.se

Anders Müller
Anders MüllerDJ & Grundare
Anders började i mitten av 70-talet som DJ på ungdomsgårdar i södra Stockholm och 1976 fick han chansen att spela som uppvärmare åt legenden Sydney på klassiska Big Brother.

Anders spelade därefter på klubbarna Chic och Evergreens innan han gav sig in i reklambranschen, som han växt upp i. Anders marknadsföringskampanjer och eventidéer kom då väl till pass när klubben Garage skulle marknadsföras och klubben blev en succé som fortfarande är mytomspunnen och beskrivs som helt unikt.

1989 startade Anders en av Sveriges första Eventbyråer, och har sedan dess producerat över 3000 evenemang för företag och publik och vunnit Årets Byrå inom Event.

Anders driver idag Café Opera Live, som är innehållsproducenter för scen och möten.

DJ – Soul Train Västerås

Vi är stolta över att får presentera vår resident DJ i Västerås – Jay Wagner.
Jay är född i New Jersey men uppvuxen i London, Västerås egna DJ-legend hoppade 1979 för första gången in bakom skivspelarna när en DJ inte dök upp till en spelning. Efter pubspelningar i West End fick han chansen att spela på legendariska Embassy Club i Mayfair där han bl.a festat med storheter som Bowie, Queen, Marvin Gaye & Diana Ross. Efter att ha blivit medbjuden en helg för att spela i Magaluf stannade Jay i hela åtta år. Iklädd flip-flops, trasiga jeans och en t-shirt klev han en kylig decembermorgon av vid Stockholms Central med 400 skivor i resväskan. Efter spelningar på BZ, Patricia & Vinterträdgården blev han headhuntad till storsatsande Lord i Västerås. Idag finns det få ställen och ännu mindre kroggäster som inte nån gång roat sig kungligt på Extremes, Circus eller Nya Hattfabriken till tonerna av Jays musik. Så vem bättre än Jay att styra festen på Soul Train Västerås?!